Košík je prázdný
Kategorie zboží

Nutrition B-KOMPLEX Lalmin® 60 kapslí


Vitamíny skupiny B jsou v tomto doplňku přirozeně obohaceny v kvasnicích, což může být výhodné pro ty, kteří preferují tento druh zdroje vitamínů skupiny B.
Vaše cena 290,00
Vaše cena bez DPH 258,90
 
Dostupnost Skladem 2 ks
Odesíláme v úterý

Podrobný popis

Vitamíny skupiny B jsou v tomto doplňku přirozeně obohaceny v kvasnicích, což může být výhodné pro ty, kteří preferují tento druh zdroje vitamínů skupiny B. Kombinace vitamínů skupiny B v jednom doplňku zajišťuje synergický účinek, kdy jednotlivé vitamíny spolupracují na podpoře různých tělesných funkcí. B-Complex Lalmin® je vhodný i pro vegany. Pro výrobu B-Complex Lalmin® se používají kvasnice Saccharomyces cerevisiae, které jsou známé svými výživovými vlastnostmi. Kvasnice se pěstují v kontrolovaných podmínkách, které zajišťují optimální růst. Tento proces zahrnuje poskytování živného média bohatého na cukry, minerální látky a další živiny. Během kultivace se k živnému médiu přidávají vitamíny skupiny B. Kvasnice tyto vitamíny absorbují a začleňují je do své buněčné struktury. Tento proces je znám jako "biofortifikace". Kvasnice pokračují v růstu a fermentaci, během které se dále množí a obohacují o vitamíny skupiny B. Fermentace se provádí v nádržích za kontrolovaných teplot a dalších podmínek, které podporují optimální růst a obohacení. Po dokončení fermentačního procesu se kvasnice sklízejí. Tento krok zahrnuje separaci kvasnic z kultivačního média. Sklizené kvasnice se suší, aby se získal stabilní produkt s dlouhou trvanlivostí. Sušené kvasnice obohacené vitamíny B se dále zpracovávají do požadované formy, například prášku, který je určen např. pro doplňky stavy. Schválené zdravotní tvrzení: Riboflavin přispívá k normálnímu energetickému metabolismu, přispívá k normální činnosti nervové soustavy, přispívá k udržení normálního stavu sliznic, přispívá k udržení normálních červených krvinek, přispívá k udržení normálního stavu pokožky, přispívá k udržení normálního stavu zraku, přispívá k normálnímu metabolismu železa, přispívá k ochraně buněk před oxidativním stresem, přispívá ke snížení míry únavy a vyčerpání. Thiamin přispívá k normálnímu energetickému metabolismu, přispívá k normální činnosti nervové soustavy, přispívá k normální psychické činnosti, k normální činnosti srdce. Vitamin B12 (Kyanokobalamin) přispívá k normálnímu metabolismu homocysteinu, přispívá k normální psychické činnosti, přispívá k normální tvorbě červených krvinek, přispívá k normální funkci imunitního systému, přispívá ke snížení míry únavy a vyčerpání, se podílí na procesu dělení buněk. Vitamin B6 přispívá k normální syntéze cysteinu, přispívá k normálnímu energetickému metabolismu, přispívá k normální činnosti nervové soustavy, přispívá k normálnímu metabolismu homocysteinu, přispívá k normálnímu metabolismu bílkovin a glykogenu, přispívá k normální psychické činnosti, přispívá k normální tvorbě červených krvinek, přispívá k normální funkci imunitního systému, přispívá ke snížení míry únavy a vyčerpání, přispívá k regulaci hormonální aktivity. Doplňkový příjem kyseliny listové zvyšuje u těhotných žen hladinu folátu. Nízká hladina folátu u těhotných žen je rizikovým faktorem pro vznik vad neurální trubice u vyvíjejícího se plodu. Cílovou populací jsou ženy v reprodukčním věku a příznivého účinku se dosáhne při doplňkovém denním příjmu kyseliny listové 400 μg v době nejméně od jednoho měsíce před početím a do tří měsíců po početí. Niacin přispívá k normálnímu energetickému metabolismu, přispívá k normální činnosti nervové soustavy, přispívá k normální psychické činnosti, přispívá k udržení normálního stavu sliznic, přispívá k udržení normálního stavu pokožky, přispívá ke snížení míry únavy a vyčerpání. Kyselina pantothenová přispívá k normálnímu energetickému metabolismu, přispívá k normální syntéze a metabolismu steroidních hormonů, vitaminu D a některých neurotransmiterů, přispívá ke snížení míry únavy a vyčerpání, přispívá k normální mentální činnosti. Celý výrobní proces je certifikován podle IFS Food. Proč jsme nahradili certifikaci ISO 22000:2018 za IFS Food?IFS Food je celosvětově uznávaná certifikace bezpečnosti a kvality potravinových produktů určená pro audity kvality výrobních procesů a produktů. Jednotný mezinárodně uznávaný potravinový standard umožňuje zajistit celosvětově uznávanou konzistentní bezpečnost a nejvyšší možnou kvalitu potravin. Na tvorbě standardů IFS se podílely německé (HDE), francouzské (FCD) a italské (ANCC, ANCD) maloobchodní svazy ve spolupráci s výrobci. O čem vypovídá IFS certifikace? o vysoké kvalitě použitých surovino vysokém standardu skladování surovino maximální kvalitě celého procesu výrobycelosvětově zvyšuje důvěryhodnost produktů a značekParametrySpeciální DietyVeganFormaLalminCertifikátyV-LabelKategorieB-KomplexCertifikace V-LabelV-Label zaručuje, že produkty, které jej nesou, splňují přísné normy vegetariánského nebo veganského charakteru, a jsou kontrolovány nezávislými organizacemi. V-Label je uznávaný po celém světě a je jedním z nejrozšířenějších označení pro veganské a vegetariánské produkty. Výrobky s certifikací V-Label nebyly testovány na zvířatech a jejich výroba nezpůsobuje živočišnou ujmu.Celý výrobní proces je certifikován IFS FoodO čem vypovídá IFS certifikace? O vysoké kvalitě použitých surovin, vysokém standardu skladování surovin a o maximální možné kvalitě celého procesu výroby. Celosvětově zvyšuje důvěryhodnost produktů a značek.AlergenyVýrobek neobsahuje alergeny uvedené v Příloze II Nařízení Evropského parlamentu a rady (EU) č. 1169/2011 v platném znění.GMOVýrobek v souladu s požadavky Nařízení (ES) 1829/2003 a 1830/2003 neobsahuje GMO a nebyl vyroben z geneticky modifikovaných surovinIonizaceVýrobek nebyl ošetřen pomocí ionizujícího záření, jak je definováno ve Směrnici Evropského parlamentu a Rady č. 1999/2/ES ve znění Nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1137/2008.