Košík je prázdný
Kategorie zboží
Zákaznická linka

Semo Bazalka pravá - Purple Opaal 1g


Červenolistá – růžově kvetoucí bazalka, list má tmavě purpurovou barvu, jemně bublinatý povrch, výrazné aroma.
Vaše cena 25,70
Vaše cena bez DPH 22,33
 
Dostupnost skladem
více než 100 ks
Odeslání zítra

Podrobný popis

Bazalka pravá / Ocimum basilicum L.


Popis:

Keříčkovitě rostoucí letnička s výrazně aromatickou natí. Odedávna se pěstuje jako kořeninová, léčivá i medonosná rostlina. Semena vyséváme v březnu až dubnu na povrch substrátu a lehce přihrneme. Bazalka má ráda živnou, humózní zeminu namíchanou s rozloženým hnojem. Pozor – mladé rostlinky v příliš hustých výsevech zahnívají. Vysazujeme v květnu na chráněné místo s plným sluncem. Pravidelně

přihnojujeme a denně zaléváme. Pro vytvoření kompaktní, bohatě olistěné a rozvětvené rostliny je vhodné zaštipovat kvetoucí výhony. Čerstvou nať můžeme sklízet po celou vegetační dobu, pro sušení sklízíme nať na počátku kvetení a sušíme při teplotě do 35°C, pro zachování typické vůně i chuti však doporučujeme čerstvé, jemně nasekané listy bazalky naložit do olivového oleje. V kuchyni se používá do salátů, mletých mas a rybích pokrmů, do aromatických octů. Čaj povzbuzuje trávení a pomáhá u zánětů horních cest dýchacích.


V 1 g: 900 semen

Výsev: květen

Sklizeň: červen - září

Odrůda:

PURPLE OPAAL - červenolistá – růžově kvetoucí bazalka, list má tmavě purpurovou barvu, jemně bublinatý povrch, výrazné aroma. Používá se k ochucení rýžových pokrmů, pro svoji barvu je oblíbenou součástí bylinkových octů.



Bazalka pravá: PURPLE OPAAL (Ocimum basilicum L./Bazalka pravá)

Popis:
Růžově kvetoucí bazalka, list má tmavě purpurovou barvu, jemně bublinatý povrch, výrazné aroma. Používá se k ochucení rýžových pokrmů, pro svoji barvu je oblíbenou součástí bylinkových octů.

Keříčkovitě rostoucí letnička s výrazně aromatickou natí. Odedávna se pěstuje jako kořeninová, léčivá i medonosná rostlina. Pro vytvoření kompaktní bohatě olistěné a rozvětvené rostliny je vhodné zaštipovat kvetoucí výhony. Čerstvou nať můžeme sklízet po celou vegetační dobu, pro sušení sklízíme nať na počátku kvetení a sušíme při teplotě do 35 °C, pro zachování typické vůně i chuti však doporučujeme čerstvé, jemně nasekané listy bazalky naložit do olivového oleje. V kuchyni se používá do salátů, mletých mas a rybích pokrmů, do aromatických octů. Čaj povzbuzuje trávení a pomáhá u zánětů horních cest dýchacích.


Parametry

Druh: Bazalka pravá

Odrůda: PURPLE OPAAL

Typ: Aromatické rostliny