Košík je prázdný
Kategorie zboží
Zákaznická linka

Semo Bazalka pravá - směs 1g

Semo Bazalka pravá - směs 1g
Keříčkovitě rostoucí letnička s výrazně aromatickou natí.
Vaše cena 16,80 Kč
Vaše cena bez DPH 14,60 Kč
 
Dostupnost skladem
více než 100 ks
Odeslání dnes

Varianty zboží

Název Cena s DPH Dostupnost
16,80 Kč skladem
13,30 Kč skladem

Výprodej zboží této kategorie - slevy až 80%

7,40 Kč
skladem
12,60 Kč
skladem
8,10 Kč
skladem
11,10 Kč
skladem
9,60 Kč
skladem
7,80 Kč
skladem

Podrobný popis

Bazalka pravá / Ocimum basilicum L.


Popis:

Keříčkovitě rostoucí letnička s výrazně aromatickou natí. Odedávna se pěstuje jako kořeninová, léčivá i medonosná rostlina. Semena vyséváme v březnu až dubnu na povrch substrátu a lehce přihrneme. Bazalka má ráda živnou, humózní zeminu namíchanou s rozloženým hnojem. Pozor – mladé rostlinky v příliš hustých výsevech zahnívají. Vysazujeme v květnu na chráněné místo s plným sluncem. Pravidelně

přihnojujeme a denně zaléváme. Pro vytvoření kompaktní, bohatě olistěné a rozvětvené rostliny je vhodné zaštipovat kvetoucí výhony. Čerstvou nať můžeme sklízet po celou vegetační dobu, pro sušení sklízíme nať na počátku kvetení a sušíme při teplotě do 35°C, pro zachování typické vůně i chuti však doporučujeme čerstvé, jemně nasekané listy bazalky naložit do olivového oleje. V kuchyni se používá do salátů, mletých mas a rybích pokrmů, do aromatických octů. Čaj povzbuzuje trávení a pomáhá u zánětů horních cest dýchacích.


V 1 g: 900 semen

Výsev: květen

Sklizeň: červen - září


Odrůda:

SMĚS BAREV - drobnolistá, širokolistá a červená bazalka v jednom balení pro Vaši barevnou zahrádku.



Bazalka pravá: SMĚS BAREV (Ocimum basilicum L./Bazalka pravá)

Popis:
Drobnolistá, širokolistá a červená bazalka v jednom balení pro Vaši barevnou zahrádku.

Keříčkovitě rostoucí letnička s výrazně aromatickou natí. Odedávna se pěstuje jako kořeninová, léčivá i medonosná rostlina. Pro vytvoření kompaktní bohatě olistěné a rozvětvené rostliny je vhodné zaštipovat kvetoucí výhony. Čerstvou nať můžeme sklízet po celou vegetační dobu, pro sušení sklízíme nať na počátku kvetení a sušíme při teplotě do 35 °C, pro zachování typické vůně i chuti však doporučujeme čerstvé, jemně nasekané listy bazalky naložit do olivového oleje. V kuchyni se používá do salátů, mletých mas a rybích pokrmů, do aromatických octů. Čaj povzbuzuje trávení a pomáhá u zánětů horních cest dýchacích.

Parametry

Druh Bazalka pravá
Odrůda SMĚS BAREV
Typ Aromatické rostliny