Košík je prázdný
Kategorie zboží
Zákaznická linka

Semo Paprika zeleninová pálivá - Ilika jablíčková 0,4g /SHU 2 000/

Semo Paprika zeleninová pálivá - Ilika jablíčková 0,4g /SHU 2 000/
Paprika je pěstitelsky vysoce náročná plodina vhodná do polních podmínek nejteplejších oblastí jižního Slovenska a jižní Moravy.
Vaše cena 26,00 Kč
Vaše cena bez DPH 22,60 Kč
 
Dostupnost skladem
více než 50 ks
Odeslání zítra

Podrobný popis

Capsicum annuum L. (partim) / Paprika roční


Popis:
Paprika je pěstitelsky vysoce náročná plodina vhodná do polních podmínek nejteplejších oblastí jižního Slovenska a jižní Moravy. V ostatních oblastech žádá pěstování v krytých nebo chráněných prostorech. Nejvhodnější jsou záhřevné, humózní a dostatečně vododržné půdy. Pro polní pěstování vyséváme v krytých prostorách v první polovině března. Pro dobré vzcházení je třeba zajistit minimální teploty 20 – 22° C i v nočních hodinách. Na stanoviště vysazujeme po 15. květnu.


V 1 g: 130 – 250 semen
Výsev: leden - březen

Sklizeň: červenec - říjen


Odrůda:

ALMAPAPRIKA (kód 2552) – typicky maďarská mírně pálivá, silnostěnná jablíčková paprika. Plody jsou ploše kulovité, v technické zralosti světle zelené až žluté, v botanické zralosti červené s průměrnou hmotností 90–100 g. Vysoce úrodná paprika s výbornou chutí, určena na konzervárenské zpracování celých plodů. Odrůda pro maďarskou národní specialitu – plody plněné zelím a konzervované ve sladkokyselém nálevu.



Paprika zeleninová - pálivá: ALMAPAPRIKA (Capsicum annuum L./Paprika ročná)

Popis:
Typicky maďarská mírně pálivá, silnostěnná jablíčková paprika. Plody jsou ploše kulovité v technické zralosti světle zelené až krémově žluté, v botanické zralosti červené s průměrnou hmotností 90-100 g. Vysoce úrodná paprika s výbornou chutí, určena na konzervárenské zpracování celých plodů. Odrůda pro maďarskou národní specialitu - plody plněné zelím a konzervované v sladkokyselém nálevu.

Paprika je pěstitelsky vysoce náročná plodina vhodná do polních podmínek nejteplejších oblastí jižního Slovenska a jižní Moravy. V ostatních oblastech žádá pěstování v krytých nebo chráněných prostorech. Nejvhodnější jsou záhřevné, humózní a dostatečně vododržné půdy. Pro polní pěstování vyséváme v krytých prostorách v první polovině března. Pro dobré vzcházení je třeba zajistit minimální teploty 20 - 22° C i v nočních hodinách. Na stanoviště vysazujeme po 15.5.

Hnojení:
  • N 120 kg N / ha
  • P 100 kg P2O5 / ha
  • K 140 kg K 2O / ha
  • chlévský hnůj 60 - 80 t/ha

Parametry

Druh Paprika zeleninová - pálivá
Odrůda ALMAPAPRIKA
Typ Zelenina
Typ Zelenina